Založ si blog

Jozef Tiso a naše zločiny, inak

       Po voľbách do národnej rady a vstupom Kotlebovcov do parlamentu, stúpla frekvencia debaty o Slovenskom štáte, či o jeho prezidentovi Jozefovi Tisovi na vyššie obrátky.

      Sú rôzne argumenty nie len Kotlebovcov, ale aj iných prečo by sme ho mali brať na milosť, či dokonca rehabilitovať. Nikdy som celkom  nepochopil ako je možné, že sa tieto názory ešte vôbec vyskytujú. Prečo sme sa s touto časťou našej minulosti ešte nedokázali zásadne vysporiadať. Častými argumentmi sú rozvoj slovenskej spoločnosti, kultúry a podobne. Ale kde sme nechali rozmer ľudský ? Tisíce židovských občanov sme „predali“, nie ! my sme dokonca zaplatili ! aby si ich Hitlerovské Nemecko vzalo pod svoju „ochranu“ do pracovných táborov, kde ich nečakalo nič iné ako smrť. Krutosť a podmienky v akých sme týchto našich občanov vyviezli za naše hranice nemá u nás obdobu. A to všetko zo súhlasom prezidenta Tisa. Jeho postoj k židom, či neskôr po potlačení Slovenského národného povstania, kedy na oplátku udeľoval Nemeckým vojakom vyznamenania, si nezaslúži v parlamente minútu ticha, či dokonca obdiv. Nie som sudca no u mňa je vrah. Vrah, ktorý si  svoj trest zaslúžil. A najväčšou iróniou je, že všetko to robil s pozície nie len prezidenta, ale aj s pozície katolíckeho kňaza. Kňaza osoby ktorá by mala učiť – „on do teba kameňom, ty doňho chlebom“.

     Je správne, že predseda parlamentu odmietol návrh na minútu ticha  „pre všetky obete justičných vrážd a justičných omylov“ na schôdzu 18. apríla, 69. výročie obesenia Jozefa Tisa.  Zahrnúť ho medzi nevinne obete justičných vrážd a omylov nie fér, voči skutočne nespravodlivo odsúdením. Jozef Tiso omylom odsúdený nebol.

HC Winter Blizzard Parchovany 2022/2023

02.05.2023

Uplynula sezóna 2022/2023 bola pre HC Parchovany úspešná a teraz v čase medzi skončením sezóny a majstrovstvami sveta je ideálny čas na poohliadnutie sa za predošlým ročníkom. Bola to už naša “šťastná” trinásta sezóna organizovaného hokeja v Parchovanoch. Začala sa na prelome augusta a septembra. Gro sezóny tvorili sobotné zápasy medzi žltými (červenými) a [...]

Alžbeta II.

09.09.2022

8.September 2022 sa navždy zapíše úmrtím najdlhšie vládnucej ženy na kráľovskom tróne. Alžbeta II. včera vydýchla naposledy. Pôvodne sa vôbec nepredpokladalo že sa raz stane kráľovná. Ale ako sa to často v minulosti stávalo najschopnejší monarchovia nemali byť dediči trónu, tak sa tento príbeh udial aj v jej prípade. Po smrti jej deda Juraja V. na trón nastúpil jej [...]

Ráno

20.08.2022

Krásne sobotne ráno malo špeciálnu príchuť keď prvá vec ktorú som si uvedomil je nefunkčná nabíjačka na telefón. Mama mia! Nie žeby sa mi chcelo ale musel som ísť do mesta. V kútiku duše som dúfal že môj takmer vybitý telefón mi aspoň ukáže koľko je hodín. Mal som šťastie, batéria ukazovala tri percentá a dokonca som si mohol dovoliť pozrieť sa koľko je hodín. [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

davidsk

Myslím teda som

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 73694x
Priemerná čítanosť článkov: 2834x

Autor blogu