Založ si blog

Hokej 1994, 2012 , 2014

Už s názvu si každý asi domysli žeby tam mala byť nejaká paralela. V týchto našich hokejových rokoch sme postavili nové mužstvo a dosiahli sme v nich úspechy. Skúsim to rozobrať na drobné.

Keď sa rozdelilo Československo v hokeji dostalo Česko úlohu nástupníckeho štátu. Bolo to objektívne, nenahovárajme si opak. Slovensko budovalo novú reprezentáciu. Trénerom sa stál Július Šupler. Pán Šupler preukázal mnoho odvahy a do reprezentácie nezobral osvedčené hviezdy Československa ako Dárius Rusnák, Igor Liba (Obaja majstri sveta) či iných osvedčených harcovníkov. Zdôvodňoval to slovami o vytvorení nového mladého týmu, ktorý nás bude reprezentovať aj v budúcnosti. A tak sa zrodila generácia hráčov čo vyrástla okolo hráčov ako Oto Hašťák a Peter Šťastný. Úspechy sa dostavili okamžite. Postup do B kategórie MS a vyhraná kvalifikácia na oh v Lilehameri a zároveň naša aj najúspešnejšia olympiáda (Turín a Vencouver sú pre mňa neprehtnuteľné pilulky). Vtedy dostali šancu hráči ako Šatan, Pálfy či Demitra. I keď na MS sme sa neujali hneď výsledkami ale hrou áno, tak okolo týchto hráčov sa tvorili naše najväčšie úspechy vyvrcholením v Goteborgu.

Po neúspešných MS doma v Bratislave sa opeť dostala do popredia obmena kádru. V roku 1994 tréner Šupler vybral úplne nové mužstvo pre novú krajinu. V roku 2012 musel tréner Vújtek vybrať nové mužstvo už pre bývalých majstrov sveta. Mužstvo okolo stálic ako Šatan, Chára a Hanzuš sa vzomklo a urobilo prekvapujúco finále po skvelých výkonoch.

Dnes o dva roky nato máme podobnú situáciu. Trénerovi sa ospravedlnilo okolo 20 hráčov,  plus situácia v NHL dala trénerovi Vújtkovy nový smer. Musel sa otočiť za novými mladými hráčmi. Opäť je tam jeden veľký stmeľovací prvok – Miroslav Šatan kapitán s veľkým C (K 😀 ). Hráč ktorý mal to šťastie a potrebné umenie, bol pri všetkých veľkých úspechoch našeho hokeja. Možno dnes máme mužstvo ako v roku 1996 – mladé,dravé, ale neskúsene – nato sme doplatili. Ale môže to byť kľudne mužstvo s roku 2012, nové ambíciozné a aj úspešne. Najlepšie by bolo aby sme našli mužstvo s roku 2002 😀 Ale to je asi tajný sen nás všetkých fanúšikov.

Miroslav Šatan teraz odovzdáva našu hokejovú pochodeň novej generácii – dúfajme že bude úspešná.

HC Winter Blizzard Parchovany 2022/2023

02.05.2023

Uplynula sezóna 2022/2023 bola pre HC Parchovany úspešná a teraz v čase medzi skončením sezóny a majstrovstvami sveta je ideálny čas na poohliadnutie sa za predošlým ročníkom. Bola to už naša “šťastná” trinásta sezóna organizovaného hokeja v Parchovanoch. Začala sa na prelome augusta a septembra. Gro sezóny tvorili sobotné zápasy medzi žltými (červenými) a [...]

Alžbeta II.

09.09.2022

8.September 2022 sa navždy zapíše úmrtím najdlhšie vládnucej ženy na kráľovskom tróne. Alžbeta II. včera vydýchla naposledy. Pôvodne sa vôbec nepredpokladalo že sa raz stane kráľovná. Ale ako sa to často v minulosti stávalo najschopnejší monarchovia nemali byť dediči trónu, tak sa tento príbeh udial aj v jej prípade. Po smrti jej deda Juraja V. na trón nastúpil jej [...]

Ráno

20.08.2022

Krásne sobotne ráno malo špeciálnu príchuť keď prvá vec ktorú som si uvedomil je nefunkčná nabíjačka na telefón. Mama mia! Nie žeby sa mi chcelo ale musel som ísť do mesta. V kútiku duše som dúfal že môj takmer vybitý telefón mi aspoň ukáže koľko je hodín. Mal som šťastie, batéria ukazovala tri percentá a dokonca som si mohol dovoliť pozrieť sa koľko je hodín. [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

davidsk

Myslím teda som

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 73688x
Priemerná čítanosť článkov: 2834x

Autor blogu