Založ si blog

Víťazom Zemplínskej amatérskej hokejovej ligy sa stalo mužstvo HK vlci Slanec

Druhý ročník ZAHL skonil výťaztvom HK vlci Slanec

Skončil sa v poradí druhý ročník Zemplínskej amatérskej hokejovej ligy. Víťaztvo vo svojej premierovej sezóne získalo mužstvo HK vlci Slanec systémom štart cieľ. V tejto, v našom regionálnom (možno aj celoslovenskom) meraní najmladšej hokejovej súťaže, podporovanej aj Východoslovenským zväzom ľadového hokeja, zvíťazil nováčik HK vlci Slanec suverénnym spôsobom. Skúsime zhodnotiť sezónu, nie len zhľadiska výsledku, ale aj z hľadiska zákulisného či diváka.

V druhom ročníku sa oproti prvému menil počet štartujúcich zo štyroch na osem. Pribudlo peť nových mužstiev a jedno odstúpilo zo súťaže – Hc Sečovska Polianka. K víťazovy premierového ročníka Hc Parchovany a zakladajúcim mužstvám Hc Sobrance a Hc Eagles Sečovce pribudli dva tými z Michaloviec menovite Hc Polar Bears a Hc Gama Michalovce, HK Stropkov, Mhk Snina a už spomínaný nový víťaz HK vlci Slanec.

Pred sezónov bol nový víťaz súťeže, pasovaný za hlavného favorita, pretože pôvodne mužstva si už v minulosti odskúšali jeho silu. Ďalšie nové mužstva s Michaloviec, Sobraniec a Sniny patrili medzi veľkú neznámu. Očakával sa zase vyrovnanejší súboj o prvé miesto najme s pohľadu premierového víťaza Hc Parchovany, ktoré striedali výnimočne zápasy s nešťastnými remízami a dvomi prehrami, vďaka čomu druhu polovicu sezóny hrali len o druhe miesto. Viac hlavne bodovo sa čakalo od týmov Hc Sobraniec a Hc Eagles Sečovce. Čakalo sa aj prípadne prekvapenie na úkor favoritov, od ostatných týmov, čo sa im podarilo len proti Parchovanom. 7 bodov medzi prvým a druhým tímom a priepastných 12 bodov medzi prvým a tretím mužstvom je predsa len veľa. Čakala sa vätšia vyrovnanosť súťaže. Na druhej strane, asi nikto nečakal, že Hk vlci Slanec, vyhrajú súťaž bez skrivenej kvetinky iba s dvomi remízami proti namotivovaním obhajcom s Parchovan.

Čo sa týka ostatných, pre ostatne tými neznámych nováčikov, tak v prvej sezóne nazbierali veľké množstvo skúsenosti. Ich výkon stúpal od zápasu k zápasu. Ak by mali vo svojom okoli v minulosti lepšiu komfrontáciu, tak už minimálne jeden s nich mohol skončiť v hornej polovici tabuľky. Kvalita tam určite je, herne nesklamasli. Skusenosti získali počas priebehu súťaže a myslím si, že na ďalšiu sezónu bude tabuľka vyzerať inak – jeden s nich prenikne do hornej polovice tabuľky určite.

Sezóna nam priniesla, množstvo skevlých, dramatických ale aj jednožnačných zápasov. Žiadne mužstvo sa za svoje výkony nemusi hanbiť. Skôr zlepšujúca sa úroveň súťaže, prináša veľky prísľub a očakávania do budúcna. Najväčšiu drámu v sezóne priniesol odvetny zápas Parchován so Slnacom (1:1).l Dráma aká sa nevidí často ani v lepších súťažiach. Do poslednej minúty som s napätím sledoval ako to dopadne. Podľa mňa v tomto zápase sa rozhodlo o titule. Bol to vrchol sezóny -male finále.

Ako každa ina liga, tak aj táto zaznamenala svoje pozitívne a aj negatívne momenty. Medzi pozitívny momenty môžem nazvať určite záujem divákov o túto súťaž. Liga sa odohrávala v Michalovciach. Okrem dvoch Michalovských mužstiev, museli ostatne tými do dejiska zápasov cestovať. Niektore aj viac ako 50 km (Stropkov a Snina). Ako člen týmu Hc Parchovany som cestoval na zápasy s našim družstvom. Vďaka podpore obce sme na zápasi cestovali obecným autobusom. Zápasy už nehrávam a tak som sa pridal ku chodničkom fans. Počas mojej hráčskej kariery som ani nesnival ako skvele, sa dá využiť čas pred zápasom a po zápase. Myslím si že naši fanúšikovia dokázali spojiť príjemne s užitočným (večera, nakupovanie, pre maldších vypadnutie s domu, hlavne hokej a pre starších zase „pozápasova tlačovka“ 😀 ). Nebol ani jeden zápas, na ktorom som bol, aby nebolo v dostatočnom množstve prítomnich aj fanúšikov súpera. Klobúk dole pred tými, čo nemali problém pricestovať zo Sniny či Stropkova – nebolo Vás veľa, ale ani málo. Základom bolo že na tribúnach sa povzbudzoval najme hokej a nevládla žiadna nevraživa atmosféra, skôr to bolo príjemne spestrenie sobotňajšieho večera. Absolútny vrchol nastal počas vianočného zápasu medzi Parchovanamy a Sobrancami. Prišli dve autobusi fanúšikov Sobraniec a jeden z Parchovian. Po zmierlivom výsledku (4:4) sa podával klasiky skvelý guľaš, varene víno a čaj od organizátorov tejto „párty“ týmu zo Sobraniec. Pozvaný bol každy hráč, či priaznivec obidvoch mužstiev a aj ostatných priaznivcov ligy bez rozdielu týmovej príslušnosti. Na tejto akcion (čítaj ekšn 😀 ) vládla skutočne vianočna pohoda.

Medzi už spomínane negatíva súťaže patrilo porušenie pravidiel a etiky najhrubšieho zrna. Udretie hráčom rozhodcu po zápase (nebudem radšej menovať, snaď sa to stalo, prvý a posledný krát). Rozhodca je súčasť hry. Ak by bola hra fair play, rozhodcu by sme v žiadnej súťaži nepotrebovali, či už v NHL alebo futbalovej Lige majstrov. Rozhodca tak ako aj všedci háči, je súčasťou hry. Útočnik ak v šanci nedá gól, každy kývne nad tým s rukov – „stáva sa, nevadí bratu, nabudúce ti to výjde“. Ak je v tej šanci útočnik podrazení a rozhodca sa zmýli, tak ho ideme zabiť?! Je to správne ? Veď aj on má právo na chyby! Je takou istou súčasťou hry ako každy hráč, bez rozdielu postu, či nebodaj týmu. Naši rozhodcovia sú tiež len s mäsa a kosti. Skúsme si písať niekde nabok na papier, koľko urobia chýb rozhodcovia za sesónu v NHL. Asi sa nedopočítame.

Gratulujem víťazovy, česť „porazeným“. Vyhral hokej, šport a dobra nálada a hokej hlavne neprehral. Zlepšujme to čo bolo dobre a vyhýbajme sa negatívam. Druhá sezona Zemplínskej amatérskej hokejovej ligy priniesla skvelý hokej, výborných fanúšikov, jeden škaredy moment a nádej na lepšiu budúcnosť. Tešme sa s nej a fandíme tomuto skvelemu projektu.

Dávid Konečný

Autor je člen Hc Parchovany a tento komentar je jeho subjektivní názor

 

HC Winter Blizzard Parchovany 2022/2023

02.05.2023

Uplynula sezóna 2022/2023 bola pre HC Parchovany úspešná a teraz v čase medzi skončením sezóny a majstrovstvami sveta je ideálny čas na poohliadnutie sa za predošlým ročníkom. Bola to už naša “šťastná” trinásta sezóna organizovaného hokeja v Parchovanoch. Začala sa na prelome augusta a septembra. Gro sezóny tvorili sobotné zápasy medzi žltými (červenými) a [...]

Alžbeta II.

09.09.2022

8.September 2022 sa navždy zapíše úmrtím najdlhšie vládnucej ženy na kráľovskom tróne. Alžbeta II. včera vydýchla naposledy. Pôvodne sa vôbec nepredpokladalo že sa raz stane kráľovná. Ale ako sa to často v minulosti stávalo najschopnejší monarchovia nemali byť dediči trónu, tak sa tento príbeh udial aj v jej prípade. Po smrti jej deda Juraja V. na trón nastúpil jej [...]

Ráno

20.08.2022

Krásne sobotne ráno malo špeciálnu príchuť keď prvá vec ktorú som si uvedomil je nefunkčná nabíjačka na telefón. Mama mia! Nie žeby sa mi chcelo ale musel som ísť do mesta. V kútiku duše som dúfal že môj takmer vybitý telefón mi aspoň ukáže koľko je hodín. Mal som šťastie, batéria ukazovala tri percentá a dokonca som si mohol dovoliť pozrieť sa koľko je hodín. [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

davidsk

Myslím teda som

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 73686x
Priemerná čítanosť článkov: 2834x

Autor blogu