Založ si blog

Netolerujme zločin

Do nedávnej chvíle som si myslel, že Slovensko je slušná krajina v ktorej sa dá chodiť pokojne po ulici a netreba sa niekoho báť. Že sme krajina v ktorej sa rešpektuje názor občanov vyjadrený vo voľbách. Že sme krajina, kde sloboda slova je rešpektovaná a chránená. Nemusíte súhlasiť s každým, ale tá posvätná sloboda musí byť rešpektovaná. Pred chvíľou som sa dozvedel o vražde – s toho čo som zatiaľ mal možnosť sa o tom informovať, tak to bola skôr poprava novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny. Som s tejto správy smutný a v rozpakoch, bolo to až príliš kruté. Vyšetrovatelia, prokuratúra, súdy ako aj my celá spoločnosť, sa musíme postaviť proti takýmto zločinom a ukázať, že u nás niečo také nebude tolerované. Nech to spáchal, či objednal si ktokoľvek. Aj od tohto ako sa ku tomu postavíme sa bude vyvíjať to, ako sa v našej krajine budeme cítiť.

„Podľa zdrojov denníka Pravda od vyskopostaveného zdroja z prostredia polície stopy z miesta činy ukazujú, že Martina sa snažila ujsť a skryť. Páchateľ alebo páchatelia ju chytili a strelili do hlavy. O tom, že vraždy súvisia s prácou Jána Kuciaka má svedčiť to, že okolo tiel boli poukladané náboje. V prostredí vrážd na objednávku to býva varovanie, aby sa už nik ďalší v spornej veci neangažoval.“ (1)

Aby sa už nik v danej veci neangažoval.  No ak si vrah myslel, že nás odstraší, tak mu je potrebné ukázať pravý opak. Slušný ľudia musia zvíťaziť. Nemali by sa báť novinári, spoločnosť – báť by sa mali zločinci! To je to, čo teraz musíme ako spoločnosť ukázať.

…….

Na záver – táto vražda by sa podľa mňa nemala zneužívať na politické účely. To nikomu nepomôže. Asi nikto nechce byť zabitý len preto, aby odstúpil Fico, Kaliňák, či Gašpar. Na to je život príliš cenný.    ….    Úprimnú sústrasť pozostalým.

(1) https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/460073-vo-velkej-maci-zastrelili-novinara-jana-kuciaka-a-jeho-priatelku/

 

HC Winter Blizzard Parchovany 2022/2023

02.05.2023

Uplynula sezóna 2022/2023 bola pre HC Parchovany úspešná a teraz v čase medzi skončením sezóny a majstrovstvami sveta je ideálny čas na poohliadnutie sa za predošlým ročníkom. Bola to už naša “šťastná” trinásta sezóna organizovaného hokeja v Parchovanoch. Začala sa na prelome augusta a septembra. Gro sezóny tvorili sobotné zápasy medzi žltými (červenými) a [...]

Alžbeta II.

09.09.2022

8.September 2022 sa navždy zapíše úmrtím najdlhšie vládnucej ženy na kráľovskom tróne. Alžbeta II. včera vydýchla naposledy. Pôvodne sa vôbec nepredpokladalo že sa raz stane kráľovná. Ale ako sa to často v minulosti stávalo najschopnejší monarchovia nemali byť dediči trónu, tak sa tento príbeh udial aj v jej prípade. Po smrti jej deda Juraja V. na trón nastúpil jej [...]

Ráno

20.08.2022

Krásne sobotne ráno malo špeciálnu príchuť keď prvá vec ktorú som si uvedomil je nefunkčná nabíjačka na telefón. Mama mia! Nie žeby sa mi chcelo ale musel som ísť do mesta. V kútiku duše som dúfal že môj takmer vybitý telefón mi aspoň ukáže koľko je hodín. Mal som šťastie, batéria ukazovala tri percentá a dokonca som si mohol dovoliť pozrieť sa koľko je hodín. [...]

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

davidsk

Myslím teda som

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 73713x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu