Založ si blog

Košice sú správnou voľbou, Bratislava prišla o možnosť mať doma reprezentáciu navždy pred rokmi

Bratislava či Košice? Áno sú to mestá, ktoré o rok budú poriadať svetový šampionát v hokeji. Dnes padlo rozhodnutie, že naša reprezentácia  odohrá svoje skupinové zápasy v Košiciach. Rozhodnutie Slovenského zväzu ľadového hokeja bolo prijaté s nadšením ale aj s rozhorčeným sklamaním.

Bratislava, Košice ešte spolu s Trenčínom sú najhokejovejšie mestá na Slovensku. Bez debaty. Dnes máme na usporiadanie majstrovstiev sveta v A kategórii len dve vhodné štadióny. Štadión Ondreja Nepelu v Bratislave a Steel Aréna  v Košiciach. Súčasný a podľa mňa zatiaľ aj najlepší formát základných skupín nedovoľuje aby naša reprezentácia si zahrala v obidvoch mestách. Nie úplne odlišný bol aj v roku 2011, s ktorého plynul ten istý rezultát. A tak pri oboch šampionátoch bola otázka v ktorom meste bude hrať reprezentácia. Pred šiestimi rokmi bolo prirodzené, že na prvom domácom šampionáte si zahrá reprezentácia v Bratislave. Teraz padla voľba na Košice.

Prečo Košice ? A prečo nie! Nepochybujem, že počas šampionátu by sa v obidvoch mestách na reprezentáciu vypredali aj väčšie haly. Argumentácia kapacitou Bratislavskej arény je irelevantná. Rozdiel je 1708 ľudí nie je tak veľa, ak aj to vynásobíme siedmimi, tak sa dostaneme na úroveň 11956 ľudí. Stále je to tesne menej ako je kapacita menšej haly na práve skončených ms v Dánsku s 12000 ľuďmi. Trend s posledných rokov je mať hlavnú arénu s kapacitou aspoň 12000 ľudí čo tá Bratislavská nespĺňa.  Pár eur vyššie vstupné, či predpoklad väčšej vyťaženosti Steel Arény ako pred siedmimi rokmi by finančne mali rozdiel v kapacite hravo vykryť. Výmena úloh je spravodlivá. Pre Košice ako aj pre celé východne slovensko to bude veľký sviatok a zároveň aj veľká výzva. Určite je potrebné vytvoriť nové ubytovacie miesta. Rok nie je krátky čas. Niečo sa dovtedy určité postavy a  verím, že ty šikovný ktorý na to budú mať možnosť, vytvoria dočasné ubytovacie miesta.  Pár eur sa pridá. Som presvedčený, že mesto Košice, zväz aj ľudia sa vynájdu a nesklamú.

Bratislava mohla mať reprezentáciu doma počas u nás poriadaných šampionátov navždy. Pred rokmi sa riešilo aký štadión sa má Bratislave postaviť. Jeden z návrhov bol aj postavenie novej 14000-ovej haly v Petržalke. Pri tak veľkej aréne by sa ani neuvažovalo o umiestnený našej reprezentácie do Košíc. Každý by to bez slova prijal. Nakoniec široký ľudia presadili rekonštrukciu súčasnej haly, ktorá sa nedala prestavať na väčšiu ako súčasnú kapacitu. Paradoxne sa tam našlo dostatok miesta na hotel.

Samozrejme „nezaškodí“ Bratislavským fanúšikom aj tým mimo východoslovenský región si prísť pozrieť krásy Košíc a východu. Možno uvidia, že je tu viac ako nič 😀 .Bratislava ale ešte stále nemusí o nič prísť. Stačí fandiť a držať Steel Aréne palce aby sa podarilo vytvoriť takú atmosféru aby naši dali vždy o gól viac ako súper. Ak naša reprezentácia konečne postúpi do štvrťfinále, tak si ten najpodstatnejší zápas zahrá v Bratislave. Prípadne, ak by sa zadarilo, tak nie len jeden a to by sme brali určite všetci.

 

HC Winter Blizzard Parchovany 2022/2023

02.05.2023

Uplynula sezóna 2022/2023 bola pre HC Parchovany úspešná a teraz v čase medzi skončením sezóny a majstrovstvami sveta je ideálny čas na poohliadnutie sa za predošlým ročníkom. Bola to už naša “šťastná” trinásta sezóna organizovaného hokeja v Parchovanoch. Začala sa na prelome augusta a septembra. Gro sezóny tvorili sobotné zápasy medzi žltými (červenými) a [...]

Alžbeta II.

09.09.2022

8.September 2022 sa navždy zapíše úmrtím najdlhšie vládnucej ženy na kráľovskom tróne. Alžbeta II. včera vydýchla naposledy. Pôvodne sa vôbec nepredpokladalo že sa raz stane kráľovná. Ale ako sa to často v minulosti stávalo najschopnejší monarchovia nemali byť dediči trónu, tak sa tento príbeh udial aj v jej prípade. Po smrti jej deda Juraja V. na trón nastúpil jej [...]

Ráno

20.08.2022

Krásne sobotne ráno malo špeciálnu príchuť keď prvá vec ktorú som si uvedomil je nefunkčná nabíjačka na telefón. Mama mia! Nie žeby sa mi chcelo ale musel som ísť do mesta. V kútiku duše som dúfal že môj takmer vybitý telefón mi aspoň ukáže koľko je hodín. Mal som šťastie, batéria ukazovala tri percentá a dokonca som si mohol dovoliť pozrieť sa koľko je hodín. [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

davidsk

Myslím teda som

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 73376x
Priemerná čítanosť článkov: 2822x

Autor blogu